ارسال رایگان برای سفارش های بالا 500 هزار تومان
یونجه چیست؟ خواص درمانی یونجه
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر می رسد برگهای آن دارای ۳ برگچه می باشد .برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل .گل های یونجه به شکل سبز و به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن است .
میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن میباشد. یونجه ریشه های بسیار عمیق دارد و ریشه آن تا ۳ متر به داخل زمین نفوذ می کند و بنابراین منبع ویتامین ها و مواد معدنی است که از خاک می گیرد .
یونجه از زمانهای بسیار قدیم در ایران کشت می شده است و در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح از ایران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت .یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت می شود .
زنبور عسل گل یونجه را دوست دارد و از آن شهد زیادی به دست میآورد و تبدیل به عسل می کند .پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال حاضر به علت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز رسیده است .
ترکیبات شیمیایی یونجه :
سرشار از ویتامین های A,C,E,K و همچنین دارای آمیلاز که آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته ای است می باشد. آنزیم های بسیاری در یونجه یافت می شود به عنوان مثال میتوان از آمولسین ، اینورتاز و پکتیاز نام برد . یونجه دارای ۲۰ درصد پروتئین می باشد.
پروتئین های موجود در یونجه عبارتند از : لیزین ، آرژنین، هیستیدین، آدنین، فنیل آلانین، آسپاراژین و سیستین.یونجه دارای اسید فسفریک نیز هست یونجه همچنین دارای منیزیم ، آهن و مقدار جزئی آرسنیک و سیلیس است بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار قوی است و غذای خوبی برای انسان و حیوانات است.
خواص دارویی یونجه :
- یونجه از نظر طب قدیم ایران گرم است.البته یونجه تازه ،گرم ، تر و خشک شده آن گرم و خشک است .
- یونجه از نظر این که دارای بسیاری از مواد معدنی میباشد شیره آن برای بچه هایی که در حال رشد هستند و استخوان بندی محکمی ندارند بسیار مفید است.حتی امروزه پودر یونجه را در داروخانه ها می فروشند که آن را می توان برای بچه های شیرخوار مصرف کرد .
- برای تهیه شیره یونجه باید مقدار ۳۰۰ گرمی آن را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوشانیم تا مقدار آب آن به نصف تقلیل یابد سپس آن را صاف کرده و مقدار کمی عسل به آن اضافه کرده که به صورت شربت در آید .
- مقدار مصرف یونجه برای طفل ۲۰۰ گرم در روز است و برای اطفال شیرخوار حدود ۵۰ گرم میباشد که می توان به شیر آنها اضافه کرد .اشخاص بزرگسال هم برای بالا بردن انرژی می توانند از این شیره استفاده کنند .
- یونجه را به صورت تازه و یا جوانه آنها را با سالاد میل کنید جوانه یونجه را به صورت بسته بندی شده می توانید از سوپرمارکت ها و عطاری ها خریداری نمایید .
- یونجه ملین است .
- یونجه دو برابر اسفناج آهن دارد بنابراین خون ساز است و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند مفید است .
- یونجه به علت دارا بودن آهن برای درمان بیماری راشیتیسم به کار می رود .
- عوارض کمبود ویتامین ث با خوردن یونجه از بین میرود .
-یونجه تازه در بسیاری از کشورها مانند : چین روسیه و آمریکا به مقدار زیاد به جای اسفناج مصرف می شود .
همچنین یونجه را در داروخانه ها و فروشگاه های گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها به صورت پودر ، کپسول و قرص فروش می رساند . مقدار مصرف آن سه قرص در روز است .
با همه مزایایی که یونجه دارد در خوردن تازه آن نباید زیادهروی کرد زیرا بسیار نفاخ است و حتی حیواناتی که به مقدار زیاد از آن می خورند به علت گاز زیاد ممکن است تلف شوند .
ضماد پخته یونجه را اگر روزی چند بار روی اعضایی که رعشه دارند بگذارید آنها را شفا می دهند .
تخم یونجه قاعده آور است و برای این منظور تخم یونجه را به صورت دم کرده مصرف کنید.
یونجه دم کرده باعث درمان اسهال میشود .
برای نرم کردن سینه و تسکین سرفه روزی ۲ الی ۳ فنجان دم کرده تخم یونجه را مصرف کنید .
برای درمان لقوه و رعشه تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و به مدت یک هفته جلوی آفتاب بگذارید سپس آن را صاف کنید و روزی چند قاشق از آن را بخورید و همچنین روی اعضایی که رعشه دارند بمالید.
یونجه حاوی مقدار زیادی ویتامین است . کوبیده آن زخم را به سرعت التیام داده و از خونریزی جلوگیری می کند .